Ловеч под вода: Граждани споделят кадри с потопени автомобили

1
338
Наводнение в Ловеч
Наводнение в Ловеч. Снимка: Василена Тодорова, Фейсбук

След поройния дъжд, който удари Ловеч, жителите на града споделиха в социалните мрежи снимки на наводнени площи пред блоковите пространства. На тях ясно се вижда как автомобилите са почти потопени във водата, а разрушенията по инфраструктурата са значителни.

Наводненията в Ловеч създадоха сериозни проблеми за местните жители, включително затруднения в придвижването и значителни материални щети. Властите призовават гражданите да бъдат внимателни и да избягват наводнените райони, ако е възможно. Допълнително се препоръчва да се следят редовно метеорологичните прогнози и предупреждения.

Днес беше обявена опасност от първа и втора степен за обилни валежи, градушки и гръмотевици в различни части на страната. Метеоролозите от Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ предупреждават за жълт код в областите Видин, София област, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново. За Ловеч, Плевен, Враца и Монтана е обявен оранжев код.

НИМХ предупреждава за опасност в 13 области утре. Сред тях са Враца, Ловеч, Габрово, София област, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище, Силистра, Пловдив, Стара Загора и Сливен. Жителите на тези области трябва да бъдат подготвени за евентуални нови наводнения и да следят за актуализации от метеоролозите.

Израел със стара практика – търси „управленска алтернатива“ на „Хамас“ в Газа

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments