Локализиран е много голям теч в Перник, водата в един квартал с ешерихия коли

0
477
Вода
Снимка: Wikimedia Common

Кметът на Перник Станислав Владимиров съобщи, че е локализиран много голям теч на вода около 2-2,5 километра. Затова започват спешни изкопни работи. Целта е да се установи откъде е този теч.

Обследването продължава втори ден след проведената вчера среща при премиера Бойко Борисов. Като част от мерките снощи полицаи и прокурори влязоха в предприятието „Стомана Перник“ заедно с багери и тежка техника. Ще се копае на 150-200 метра, за да се установи защо има изтичане на вода, което на моменти достига до 90 литра в секунда.

По време на празниците Перник е на облекчен режим, като вода има от обяд до 22:00 часа.

В някои квартали обаче тя не е годна за пиене, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Става въпрос за „Проучване“ и улица „Рашо Димитров“, предаде „NOVA“.
Във водата в кв. „Проучване“ са открити несъответствия по показателите „колиформи“ и „ешерихия коли“. В две от пробите е констатирано и наличие на сулфитредуциращи клостридии.

От РЗИ са уведомили за резултатите местното ВиК дружество. По разпореждане на Районната здравна инспекция водоподаването в кв. „Проучване“ е преустановено, а на населението е осигурена питейна вода от цистерна. Извършват се и ремонтни работи от ВиК.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments