Полиция нахлу в „Стомана Перник“ да търси загуби на вода, кметът смята, че не е кражба

0
137
Багери и тежка техника в Стомана Перник
Снимка: Скрийншот от репортаж на NOVA

С багери и тежка техника полицаи и прокурори влязоха в завода „Стомана Перник“ снощи. Те търсят течове на вода, като на моменти загубите достигат до 90 литра в секунда. На място бяха и министрите на вътрешните работи Младен Маринов и на икономиката Емил Караниколов.

Както Искра.бг ви съобщи малко по-рано при премиера Бойко Борисов се проведе среща, на която беше взето решение незабавно да започне обследване, за да се разбере къде се губи водата на града.

Днес пред „NOVA“ кметът Станислав Владимиров заяви, че не може да се твърди, че става въпрос за кражба. Търсят се точните места на течовете, като за целта ще бъдат направени изкопи през 150-200 метра. Така ще се разбере и дали става въпрос за авария, или за нерегламентирано включване.

Кметът на Перник каза още, че по време на празниците жителите на града ще бъдат на облекчен режим, като вода ще има малко преди обяд до 22:00 часа вечерта.

Той коментира и подадения сигнал за ешерихия коли в два от кварталите. Аварията в „Проучване“ трябва да бъде отстранена още днес. А в Окръжна болница всички, които имат оплаквания, ще бъдат прегледани.

Според Владимиров решението на Комисията за енергийно и водно регулиране за увеличение на цената на водата в Перник при така създалата се ситуация е абсурдно и нелепо.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments