Ледена пързалка стана атракция в Пловдив

0
547
Ледена пързалка
Ледена пързалка. Снимка: Община Пловдив

Радостно е, че все повече пловдивчани посещават ледената пързалка и тя се превръща в любимо място, където те могат да се забавляват всеки ден.“

Това заяви кметът Здравко Димитров, който днес посети най-новата атракция в града. Преди броени дни в Пловдив отвори врати най-голямата ледена пързалка на Балканския полуостров, като подобни има само във Виена и Москва. Общата ѝ площ е 4 000 кв/м – като за първи път са изградени алеи, които влизат навътре в Цар-Симеоновата градина до фонтана Деметра, което прави карането на кънки още по-приятно. Градоначалникът допълни:

„Всяка година ледената пързалка е все по-голяма, което е доказателство, че пловдивчани и гости от други градове обичат да карат кънки и чакат с нетърпение да я открием.“

Собственикът на пързалката Николай Денев сподели, че вече има цели групи с деца от други градове, които си запазват час. И тази година Община Пловдив е осигурила децата от социалните домове в града да посещават пързалката безплатно. 1 100 чифта кънки са на разположение на любителите на кънките, а работното време е всеки ден от 09:30 до 22:00 часа. За начинаещите се предоставят тренажори, с чиято помощ се обучават да се пързалят по леда.

Близо до съоръжението на площад „Централен“ в момента се поставят коледни къщички. Допълнително с наближаването на празника Рождество Христово квартал „Капана“ отново ще е готов да посрещне гости, а на площад „Стефан Стамболов“ ще има детска музикална програма.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments