Лазаров благодари на възрастните хора за усилията им за съхраняване на традициите

0
18
Лазар Лазаров
Лазар Лазаров. Снимка: МТСП

Служебният министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров отправи приветствие за Международния ден на възрастните хора – 1 октомври. То беше публикувано на сайта на ведомството. В него се припомня, че Международният ден на възрастните хора се отбелязва от 1991 година. Целта е обществото да се запознае с проблемите, пред които се изправят възрастните хора. 

„Първи октомври отваря и огромната тема за политиките за възрастните хора, повишаването на качеството на техния живот и насърчаването на активния им живот в добро здраве. Тези цели няма как да бъдат постигнати без устойчив ръст на техните доходи, което е сред приоритетите на служебното правителство и Министерството на труда и социалната политика“, посочва още Лазаров. И допълва:

„Уверявам Ви, че разбирам добре трудностите и предизвикателствата, които се налага да преодолявате ежедневно в днешните нелеки времена. Основна наша задача е всички Вие да имате адекватен пенсионен доход и достъп до качествени и ефективни социални услуги в общността и в домашна среда. Ще продължим да предприемаме мерки и действия, които да насърчават Вашата активност и да Ви осигуряват равни възможности за пълноценно участие в икономическия и социален живот на обществото.“

Лазаров изрази благодарност към усилията на възрастните хора да възпитат младите поколения да бъдат добри, честни и достойни хора.

„Благодаря Ви за волята и твърдостта, с които се борите за съхраняването на традициите, ценностите и добродетелите на вярата. Оценявам високо полезните уроци, които всеки ден продължавате да давате и на нас, отговарящите за формирането на държавните политики“, пише още в приветствието на Лазаров. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments