Купуваш си овесени ядки и … в тях се разхождат червеи

0
307

Купуваш си овесени ядки и … в тях се разхождат червеи. Това се е случило на мъж от Дупница. Той е отишъл да пазарува в голяма търговска верига и е решил да разгледа пакетите с овесени ядки. Взимайки единия от тях обаче, вижда как вътре има огромен бял червей.

Мъжът заснема видео, което публикува в групата „Забелязано в Дупница“ във „Facebook“. Подава сигнал и до Българската агенция за безопасност на храните.
И какво се случва? Два дни по-късно няма никаква реакция от контролните органи. Проверка не е извършена.

Оказва се, освен че в овесените ядки се разхождат червеи, те са и с изтекъл срок на годност. На пакета пише, че са годни за консумация до 1 октомври, а мъжът е щял да ги закупи 20 дни по-късно.

От коментарите под статията става ясно, че магазинът си има утвърдена практика в подобни случаи. Вика се управителя и на недоволните клиенти се дават ваучери заради причиненото неудобство. Мъжът обаче не е постъпил по този начин, а е решил да се обърне към компетентните органи.

Дали ще има реакция от тяхна страна, ще бъде ли извършена проверка и ще бъдат ли наложени санкции на продавача и производителя предстои да разберем.

Под публикацията на опарения клиент има десетки коментари, като много от тях касаят качеството на храната, която консумираме.

Или косъм в настърган кашкавал да намериш. И насекомото са затворили. И тези неща не са главният проблем, а това, което е в състава на храната.“, пише жена от Дупница.

„Не пазарувайте от тези маркети, имаме си супер квартални магазини.“, призовава друга.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments