Кристалина Георгиева: Търговските конфликти сриват световната икономика!

0
21
Снимка: Kristalina Georgieva, Facebook
Снимка: Kristalina Georgieva, Facebook

Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева отправи предупреждение за състоянието на глобалния икономически растеж. Това се случи при първата ѝ реч като шеф на организацията, предаде „NOVA“.

Георгиева заяви, че влиянието на търговските конфликти се разпростира навсякъде, а държавите трябва да имат готовност да отговорят на тенденцията. Нейното обръщение бе насочено към световните лидери. Призова ги да се обединят, да работят съвместно и да намерят трайни решения за търговията.

Директорът сподели, че през тази година се очаква забавяне в близо 90 на сто от света, което позволява на световната икономика да се движи в синхрон.

Икономистът твърди, че 2019-та година ще станем свидетели на момента, в който растежът ще спадне до най-ниски нива от началото на десетилетието. Подчерта, че в тази търговска война няма победители, а всички са губещи.

По нейно мнение става ясно, че дори растежът да нарасне през 2020-та година, то сегашните разриви биха могли да причинят промени, които да продължат с години, допълни „Дарик“.

Голяма част от икономиките разчитат на ниските лихви и централните банки, за да подкрепят икономическата експанзия. Продължителното задържане на ниските нива обаче може да доведе до рисково поведение на инвеститорите.

Георгиева коментира и кризата с климатичните изменения. Според нея проблемът ще изисква голямо увеличение на налозите върху въглеродните емисии. Уточни, че всеки носи отговорност за действията си и никой не е застрахован.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от