Кой изгони българите?

0
81
Кой изгони българите?
Кой изгони българите?

Току-що попаднах на този коментар, оставям го тук и не очаквам да разбера така ли е или не, защото ще има ЗА и ПРОТИВ. Оставям го, всеки сам за себе си да прецени. Приятно четене.

Омръзна ми да чета постове и да слушам глупендери, които не спират да говорят за правителството, че видите ли те са изгонили българите в чужбина. И колко е къса паметта българска за безчинствата и приватизацията на Костов, БСП, ДПС, НДСВ…

Кой изгони българите? Нека помислим…

Българските работодатели, които не плащаха осигуровки и не дават заплати, за да карат скъпи коли и да строят хотели в една страна без закони, без касови апарати и сива икономика. Двойно счетоводство. Плащане половината на ръка, половината по сметка в картата. Всеки говори за гордост. Никой не говори за работа. Не говори, че трябва да се бачка. Какво като българите работят зад граница? Това го правят всички – сърби, румънци, поляци… Колко милиона турци са гастербайтерите в Германия? Дай му на българина да плюе. Моят зъболекар е на 28 години и работи по 10 часа на ден. Изкарва по 400 лв. Една пломба е 60 лв.

Една прическа във фризьорски салон е 50 лв. Въпросът е колко прически прави дневно един добър фризьор и какъв му е доходът? Това, че някой не може да прави и не прави нищо, не означава, че някой му е виновен и трябва някой да му дава по 3000 лв на месец.

Защо дойде един сириец и направи верига заведения за бързо хранене – „Аладин“ и там винаги е опашка? Защо хора без един ден трудов стаж в България размахват телефони за по 2000 лв, купени от бабите им на кредит? Защо същите тези бабички ревът и в същото време търкат лотарийни билети до полуда? Във всяка пощенска станция се продават талони за лотарията и когато дойде 7-мо число на месеца, поне 20 лв от пенсията се даряват доброволно за хазарт.

Българинът постоянно се съмнява, че някой го краде, защото той е такъв и очаква другите да му направят това, което сам той би направил. Той влиза в хотел и взима сапунчето. Отива в тоалетна и прибира тоалетната хартия. Не дупчи билет в автобуса, не си прави застраховка на жилището и после, като придойде реката и го наводни, започва да иска пари от държавата. В същото време тегли кредит 5000 лв, за да направи абитуриентски бал на дъщеря си, която е завършила 12 клас с 3.20.

Същият този българин се вози на влак без да купува билет и когато дойде кондукторът му подава скришно 2 лв, когато обаче този влак е спрян, защото е на загуба, българинът започва да плюе държавата, че сега няма с какво да пътува. Топли го това, че е сложил магнит на водомера и е прецакал държавата, и комшиите с 10 лв на месец.

Българинът прави сирене без мляко и салам без месо. На киселото мляко надписва НАТУРАЛНО и всеки, който го купува знае, че това е натурално, колкото кучето казва „мяу“. Българинът е потомък на Хитър Петър, който приютили, нахранили, дали му къде да спи и той посред нощ станал, откраднал патицата и си отишъл.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от