Кой е виновен?

0
430
Снимка: Искра.бг
Снимка: Искра.бг

Разхождах кучето в квартала и се натъкнах на грозна гледка. Мястото е в центъра на града и е на метри от Морската градина. Левият контейнер е на ъгъла на две улици, по едната от които ежедневно преминават стотици души.

Двата казана бяха обърнати, а разстоянието между тях е около 50 метра. Възрастна двойка видя, че снимам и се възмути. Предположиха, че цигани са ги обърнали, когато са вадели боклуците.

За съжаление не са цигани, а жители на Бургас, тоест граждани. Възможно е и да не са бургазлии, но е малко вероятно, защото гостите на града не правят такива поразии, освен ако не са гостуващи агитки. Сигурен съм, че са и българи, защото /колкото и странно да изглежда/ в квартала циганите не оставят след себе си подобна мръсотия, когато ровят в кофите за боклук.

Това са българи, които са се връщали от дискотека или друго нощно заведение и са решили да си избият комплексите, да се направят на големи „мъже“, или да изпробват силата си, обръщайки казаните. Предни години е имало и по-сериозно вандалски прояви, и безмозъчните индивиди са били едни и същи – подрастващи българи.

В случая не е виновна държавата, не е виновна общината, не са виновни циганите, не са виновни гларусите и котките. Виновни са келешите без възпитание, а може и образование, виновни са родителите им, виновно е апатичното българско общество, живеещо на принципа „Не е важно аз да съм добре, а на съседа да му е зле“.

Виновни сме самите ние и промяната трябва да е отвътре навън!

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments