Костадинов: За пореден път европейските ни партньори ни предадоха

0
6
Костадин Костадинов
Костадин Костадинов. Снимка: ПП "Възраждане"

Партия „Възраждане“ не е изненадана от приемането на така нареченото „френско предложение“ от парламента в Република Северна Македония, както не е учудена от приемането на модифицираното предложение, за чиито промени така и не били уведомени. Заради това от политическата сила са внесли деловодството на Народното събрание свое предложение за отмяна на взетото вече решение от българския парламент с оглед на това, че има разминаване между вариантите, гласувани в София и Скопие.

Настоящото управляващо мнозинство обаче е отказало да допусне предложението като точка за разглеждане в дневния ред. Позицията на „Възраждане“ е, че това е допълнителна и още по-основателна причина да има много скоро предсрочни избори. С вече нов състав на Народното събрание, ще има много по-голям шанс за ново решение на българския парламент и за възможност за предоговаряне на условията, при които България допусна началото на преговорния процес на Северна Македония за членство в Европейския съюз.

От партията са категорични, че изпълнението на българските условия трябва да предхожда преговорния процес и всеки един детайл от него, за което щели да се борят и в 48-то Народно събрание. В позицията им е посочено още:

„Вгледано в кризите, които ни влияят ежедневно, голяма част от българското общество не обърна внимание, че при посещението си в парламента на Северна Македония Урсула фон дер Лайен категорично обясни, че преговорният процес няма да включва исторически въпроси, тя заяви и че има македонски език. Македонският парламент прие „френското предложение“ след като в продължение на дни имаше изказвания на трибуната му, които изразяваха българофобия. Това показва, че нашите европейски партньори за пореден път ни предадоха, поставяйки общностните интереси пред нашия национален интерес. Показаха ни ясно и категорично, че те защитават позиции, които са промакедонски, а не пробългарски, независимо че България е член на Европейския съюз.“

Според „Възраждане“ това за пореден път показвало, че статутът на България в съюза не е на пълноправен член, а се равнява на обслужващ персонал.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments