Костадин Костадинов: За пореден път ПП-ДБ подкрепиха ГЕРБ, не се подписаха за вота на недоверие!

1
32
Костадин Костадинов
Костадин Костадинов. Снимка: ПП "Възраждане"

“67 подписа са положени под предложения от “Възраждане” и подкрепен от ИТН и БСП вот на недоверие, който внасяме. Основният мотив е свързан с безпрецедентната политическа намеса в работата на служебното правителство. То трябва да бъде равно отдалечено от всяка една политическа сила и не трябва да оставя впечатление за субективност в своята работа”, заяви на брифинг от Народното събрание Костадин Костадинов.

Председателят на “Възраждане” посочи още, че само седмица след назначаването на кабинета, с едно изявление на председателя на ГЕРБ е бил предложен за смяна министърът на външните работи. Това създава обективна предпоставка за съмнение по отношение на честността и прозрачността на изборния процес и съхраняването на вота на българските граждани.

“Ето защо смятаме, че това правителство трябва да подаде оставка и да бъде назначен нов кабинет. Обърнахме се и към ПП-ДБ – хората, които твърдят, че са против ГЕРБ и ДПС. Правителството очеизвадно е на ГЕРБ и ДПС и на ПП-ДБ, защото в кабинета има техни представители. Само че от ПП-ДБ отказаха да се подпишат, което за пореден път показва какви лицемери са тези създания. Мястото им е на боклука на политическата история на България и силно се надявам, че техните избиратели, които са честни и почтени хора, ще ги изпратят там, където им е мястото – на боклука на историята”, заяви още председателят на “Възраждане”, Костадин Костадинов .

Аргументи защо вот на недоверие е напълно легитимен:

– служебното правителство полага клетва пред Народното събрание;

– Народното събрание на практика избира възможните служебни премиери след промените в Конституцията;

– няма ограничения върху парламентарния контрол, който се налага над служебния кабинет от страна на НС;

– споменаваното тълкувателно решение на КС от 1992 г., което се споменава в публичното пространство, след като беше внесен вота на недоверие, не е актуално.

Корнелия Нинова призова Радев да смени служебния премиер: Главчев се доказа като послушко на ГЕРБ и Борисов

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Крис
Крис
1 месец по-рано

ПП и ДБ не смеят да подпишат нищо щото са бъзльовци