Корнелия Нинова призова Радев да смени служебния премиер: Главчев се доказа като послушко на ГЕРБ и Борисов

0
145
Корнелия Нинова
Корнелия Нинова. Снимка: Facebook

Корнелия Нинова от БСП се обърна към президента Румен Радев с молба да смени служебния премиер с друг. Тя посочи причинете от трибуната на Народното събрание:

„Ние се обръщаме към президента Румен Радев: „Г-н президент, не преговаряйте, не се пазарете за министрите със задкулисието и с мафията, просто сменете Главчев, това е ваше правомощие по новата Конституция. Освободете този премиер и сложете друг. Този е доказано партиен кандидат на ГЕРБ, но вече е доказан послушко и изпълнител на волята на ГЕРБ и персонално на Бойко Борисов.“

„През последните 48 часа в държавата се случват неща, които представляват погрома върху държавността и принципите на правовата държава. Ще припомня събитията с цитати – 2 април Бойко Борисов: „Не се месим за служебното правителство“, 9 април Бойко Борисов: „Категорично заявих пред посланиците на страните от ЕС, че ГЕРБ няма връзка със служебното правителство“, категорично сте ги излъгал г-н Борисов. 15 април Бойко Борисов: „Главчев да смени външния министър, ако служебният премиер Главчев не се съобрази с тази препоръка, ще намеря да се съобрази впоследствие.“, при което няколко часа по-късно външният министър е сменен“, така Нинова се обърна към народните представители.

„Това е пуделщината в политиката“, определи сегашното положение Нинова. Тя продължи с цитати казани от Главчев:

„Не виждам, кой би ме убедил да направя промени в кабинета“, ние видяхме кой.“

Корнелия Нинова посочи, че ясно се вижда, че е Главчев е бил принуден и заплашен и че Борисов му е казал, че „ако не го направи впоследствие ще има тежки последствия и ако не сте го видели ли кой е, то целият български народ то видя и също така и европейските ни партньори, които Борисов персонално излъгал“.

„Утре Борсов може да наредите на Главчев какви да са резултати от изборите и тях ли ще изпълни?! Ето това е промяната в Конституцията и съдебната реформа, узаконяване на беззаконието, погром на държавността и основните принципи на правовата и демократична държава за прозрачност, разделение на властите или честни избори. Всичко се ръководи от Бойко Борисов, преди по телефона, а сега директно на служебния премиер“, подчерта Нинова. Тя продължи:

„Мафията не е просто срастване на престъпността с властта. Днес в България кукловодите си назначават пионки, пионките обслужват кукловодите. Това е моделът Борисов 15 години в България, малко разклатен и после твърдо възстановен с промените в Конституцията и така наречената съдебна реформа на демократичните сили. От това положение има изход. Този кабинет трябва да гарантира честността на изборите, а не е така.“

Нинова се обърна и към европейските посланици да реагират, защото Бойко Борсов ги е излъгал, че партията му няма нищо общо със служебния кабинет.

„Докога ще търпим тази гавра с българския народ и с принципите на съществуване на държавата, с устоите на държавността и институциите? Докога един човек ще се подиграва с всичко, което България е била и може да бъде в бъдеще?“, се запита Нинова.

Корнелия Нинова: Президентът да смени Главчев или внасяме вот на недоверие

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments