Кошмарна гледка край Пловдив: Изтровиха десетки котки и кучета за една нощ

0
118
Отровени животни
Отровени животни. Снимка: Анджела А., Facebook

Десетки котки и кучета са били изтровени в рамките на една нощ в пловдивското село Калояново. Затова сигнализира Анджела Е. във Facebook, която е публикувала снимки от кошмарната гледка.

„Минавахме през селото и от колата забелязахме как едно куче влачеше задните си крака и не можеше да се изправи. Помислихме, че е ударено, и спряхме, за да му помогнем. Когато го доближихме, то вече не можеше да се изправя, от устата му започна да излиза пяна и се гърчеше. Милата душица, дори не осъзнаваше какво се случва с него… Когато вдигнах глава и се огледах наоколо, осъзнах, че се намираме между множество трупове на отровени животни и на все още агонизиращи такива. Около нас лежаха най-малко десет отровени кучета и котки“.

Анджела допълва, че са имали желание да откарат агонизиращите животни във ветеринарен кабинет, но най-близкият отворен е бил на 30 км, а в същото време те са умирали за броени минути пред очите им.

Веднага е подаден сигнал на телефон на 112 и само за десетина минути на мястото е пристигнал полицейски екип. Заедно с него е направен оглед за още натровени животни, както и за това къде е поставена отровата.

„За съжаление, не успяхме да я открием, но от полицията казаха, че ще изпратят разследващ полицай, за да претърси района“.

По-късно през деня граждани са съобщили за намерени около 50 трупа на кучета и десетки котки.

„Местните споделиха, че от години се носят слухове, че общината разпорежда да се тровят бездомните животни. „

Анджела допълва, че на паркинга, където са открити мъртвите кучета и котки са разположени камери и призова разследващите да прегледат записите, за да издирят и накажат извършителя.

Местни жители също така твърдят, че в съседното село Дуванлии през последните дни са изчезнали десет кучета и също така има сигнали за натровени котки. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments