Коронавирус: Facebook обяви, че бъг в системата е слагал в спам новините за заразата

0
133
Социална мрежа
Снимката е илюстративна. Източник: Pixabay

Facebook заяви, че проблем със софтуера е отговорен за публикациите по теми, включително коронавируса, които са изпратени като спам, съобщава “BBC”.  Ръководителят по безопасността на гиганта за социални медии заяви:

“Това е грешка в антиспам системата ни”.

Изявлението беше в отговор на широко разпространени оплаквания от потребителите на Facebook и Instagram. Това дойде ден, след като компанията заяви, че служителите, които преглеждат съдържанието, ще бъдат изпратени вкъщи поради пандемията.

“Възстановихме всички публикации, които бяха премахнати неправилно, включително по всички засегнати теми – не само тези, свързани с COVID-19”, заяви в публикация в Twitter Гай Росен, вицепрезидент по почтеност на Facebook.

Публикацията дойде след оплаквания от потребители, че са получили известия, че статии от видни новинарски агенции, включително BBC, Axios и The Atlantic, са попаднали на друго място в системата.

Проблемът възникна ден, след като Facebook обяви, че заради съображенията си за обществено здраве изпраща у дома всички работници по договор, които извършват услуги за преглед на съдържанието.

“Вярваме, че инвестициите, които направихме през последните три години, са ни подготвили за тази ситуация”, се казва в публикация в блога на компанията.

“Това означава, че може да има някои ограничения в работата и може би ще са нужни по-дълги срокове понякога, за да се реагира на публикациите с цел да не се правят грешки”, добави той.

Отделно Facebook дава бонуси от 1000 долара (825 паунда) на своите служители, за да ги подкрепи по време на пандемията от коронавирус.

Марк Зукърбърг, изпълнителен директор на Facebook, направи съобщението във вътрешния информационен поток на компанията във вторник.

Близо 45 000 служители работят към Facebook на пълен работен ден по целия свят, като хиляди от тях са на договор към компанията. Фирмата предлага също 100 млн. долара, за да помогне на малкия бизнес да се справи с икономическото въздействие от заразата.

Освен паричните бонуси, служителите ще получат и най-високите оценки за преглед на резултатите, като им се гарантира, че ще получават нормалните си бонуси два пъти годишно.

За малкия бизнес Facebook отпусна 100 млн. долара, които ще подкрепят финансово 30 000 фирми, отговарящи на изискванията в 30-те страни, в които Facebook оперира. Те ще бъдат под формата на “парични субсидии и рекламни кредити за подпомагане по време на това предизвикателство”, се казва в съобщението.

“Искаме да направим повече”, каза главният оперативен директор Шерил Сандбърг в публикация във Facebook. “Екипи от цялата ни компания работят всеки ден, за да помагат на бизнеса”.

Заедно с други технологични гиганти, включително Google и Twitter, Facebook помоли служителите си да работят от дома. Това включва и офиса в Сиатъл, след като вирусът се разпространи в щата Вашингтон. През февруари Facebook отмени годишната си конференция за разработчици на софтуер F8 и изтегли присъствието си от редица други събития този месец.

Превод: Диана Тодорова

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments