Корнелия Нинова: Правителството убива последователно енергетиката на България

0
48
Лидер на БСП Корнелия Нинова
Лидер на БСП Корнелия Нинова. Снимка: БСП

„Нас ни управляват предатели на националния интерес. Правителството на ГЕРБ, ПП и ДПС убива енергетиката на България последователно, категорично и неотстъпчиво“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова днес от трибуната на Народното събрание, където се обсъжда вота на недоверие, внесен от опозицията. Думите ѝ бяха провокирани и от вчерашното решение на Министерски съвет, с което страната ни окончателно се отказа от строителството на АЕЦ „Белене“.

Нинова припомни, че Европейската комисия е обявила ядрената енергия за зелена, а Франция се готви да реализира амбициозен ядрен план за разкриване в следващите години за 14 нови ядрени централи. По думите ни страната се готви да подари без основателна причина на Украйна двата реактора от непостроената атомна централа в Белене.

Лидерът на БСП коментира и темата с протестите на миньорите и енергетиците у нас, които продължават вече две седмици и на практика се превърнаха в основен повод за поискания вот на недоверие на парламента. Тя призова народните представители от управляващото мнозинство да отидат при протестиращите и да говорят с тях, тъй като „тези хора се борят за хляба си“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments