Компютърен гид помага на пациентите със слухови затруднения в УМБАЛ “Свети Георги” в Пловдив

0
13
Компютърен гид
Компютърен гид. Снимка: УМБАЛ "Свети Георги"

Компютърен гид ще помага на пациентите със слухови нарушения в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, съобщиха от лечебното заведение. Модерното специализирано устройство SiteKiosk предоставя разностранна информация за възможностите за лечение на слуха и последните постижения на медицината.

Устройството е дарение за пациентите на Вътрешно консултативното отделение, звено УНГ – Аудиометричен кабинет към най-голямата болница у нас. С негова помощ те ще имат възможност да се запознаят с най-новите постижения при преодоляване на слуховите нарушения при деца и възрастни. Да разгледат множеството статии, свързани с начин на живот, слуховите нарушения, иновативни импланти системи както за средно, така и за вътрешно ухо.

Компютърен гид
Компютърен гид. Снимка: УМБАЛ „Свети Георги“

Докато изчакват часа си за преглед пред УНГ кабинетите на специалистите д-р Ана Бешкова, д-р Калина Маджарова и докторът по специална педагогика Фани Михайлова, пациентите имат възможност да научат полезна информация за лечението на слуховите си проблеми.

Инсталираният SiteKiosk в УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив е второто подобно устройство в България, а първото отново се намира в града под тепетата. То разполага с тъчскрийн дисплей, който позволява на пациентите да навигират съдържанието му чрез докосване през интерактивно меню. Компютърният гид поддържа Wi-Fi връзка с интернет, което му позволява да предостави изключително богато съдържание от статии, съвети, новини, свързани с решаването на слуховите нарушения.

Компютърен гид
Компютърен гид. Снимка: УМБАЛ „Свети Георги“

Освен подбрана информация за това как работи човешкият слух и кои са най-честите причини за загубата му, SiteKiosk дава достъп до специализирано електронно списание за слуховите импланти. От интерактивното меню пациентът може да избере статии от раздели „Наука“, „Здраве“, „Живот“ или да разгледа всички статии на едно място. Също може да научи какви видове импланти съществуват, как работят те и какво е тяхното предназначение.

Специален раздел разказва за кохлеарните импланти като най-модерен и ефективен метод за възстановяване на слуха, особено при деца с вродени аномалии на слуховия апарат, открити в ранна възраст, както и при възрастни хора.

Информацията на компютърния гид е достъпна не само за българи, но и за чужди граждани, тъй като потребителят има възможност да избира превод на 16 езика, съобщиха още от здравното заведение. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments