Комитова: Шефът на „Автомагистрали“ ще напусне след вписването на новото ръководство

0
51
Виолета Колева Комитова
Снимка: Президентство

Шефът на „Автомагистрали“ ще напусне след вписването на новото ръководство. Това съобщи пред „bTV“ служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова. Тя каза, че е наложително Стоян Беличев да бъде сменен, защото е допуснал грешки докато е управлявал дружеството. Но беше категорична, че той е един добър инженер и това трябва да стане по цивилизован начин.

Вчера двата влязоха в задочен спор през медиите. Комитова направи разкрития за дейността на „Автомагистрали“, а Беличев беше категоричен, че няма да подаде оставка. Последвала е среща между двамата, на която е било постигнато съгласие да се разделят цивилизовано след вписването на новото ръководство.

Министърът подчерта, че е предприела действия след извършени проверки. Освен това Сметната палата също е излязла с доклад по въпроса. По думите й са извършвани авансови плащания за огромни суми без обществени поръчки. Става въпрос за близо 2 милиарда лева – около 1,5 милиарда лева за пътища и 300 милиона лева за магистрали.

Според Комитова държавата има нужда от предприятие като „Автомагистрали“, но само ако то бъде управлявано по правилен начин. Тя каза, че още при започването на даден проект трябва да бъде обявена обществена поръчка. Първо, това трябва да се направи за проектирането, в което влизат и количествени сметки. След това за надзор на бъдещото строителство и чак тогава за самото строителство. Така фирмите ще могат да кандидатстват и да спечели тази, която дава най-добри условия.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments