Колко ще ни струва ски почивката този сезон?

0
171
Зимни спортове. Снимка: Pixabay.
Зимни спортове. Снимка: Pixabay.

Между 10 и 20% по-скъпо ще излезе ски почивката тази година. Причината е поскъпването на тока и природния газ, както и инфлацията при различните стоки и услуги за последните месеци.

Зимните ни курорти се подготвят за предстоящия зимен сезон като на Боровец и Банско сезонът ще бъде открит на 18 декември. На Боровец засега пистите са празни, но местните жители се надяват на туристи. От курортното градче отбелязаха, че имат записвания още от първите дни на сезона. Веска Томова, председател на Съюза на хотелиерите в Боровец коментира пред „bTV“:

„Засега записванията от Великобритания бележат ръст с 5 процента спрямо 2019 г. Това ни зарежда с оптимизъм. Естествено очакваме традиционния български пазар, гостите от Сърбия, Македония, Косово. Животът ни за година поскъпна значително. За съжаление, икономическата криза тя тепърва предстои. Ние винаги сме се опитвали да бъдем доста премерени в увеличенията.“

В готовност за сезона са и лифтовете. Собствениците напомнят, че и на откритите, и на закритите въжени линии ще трябва да се носи маска. Мария Шейнова от „Бороспорт“ уточни:

Решихме в началото на сезона да направим жест към нашите най-нетърпеливи гости и да запазим около Коледа миналогодишните цени, които ще продължат от началото на сезона на 18 до края на коледните празници.“

Шейнова отбеляза, че дневната карта за възрастни ще е с нова цена от 62 на 75 лева, полудневната в сутрешните часове от 48 лева ще бъде 60. Запазва се 5% отстъпка, ако картата се зарежда онлайн и намалението от 20% за семейните карти. Децата до 7 години могат да ползват съоръженията безплатно.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments