Кола до кола: В ж.к. „Братя Миладинови“ искат разширение на зоната за платено паркиране

2
1050
Паркинг в ж.к. "Братя Миладинови"
Паркинг в ж.к. "Братя Миладинови". Снимка: Искра.бг

Зоната за платено паркиране в бургаския ж.к. „Братя Миладинови“ най-вероятно ще се разшири и ще обхване последния безплатен паркинг, който се намира на границата на комплекса.

За това поне настояват живущите в блоковете 93 и 89А, които се свързаха с Искра.бг. Преди два дни те са входирали молба в Общински съвет-Бургас, в която настояват обхватът на „синята зона“ да се разшири. Те се чувстват ощетени от т.нар „ефект на доминото“, при който при всяко разширение на зоната за платено паркиране, страда съседната безплатна зона

Проблемът се крие в това, че живущите и работещите в района, винаги предпочитат да паркират на свободните места, поради което те много бързо се изчерпват. Пред Искра.бг гражданите заявиха, че все по-трудно намират къде да паркират пред собствените си домове.

Паркинг в ж.к. "Братя Миладинови"
Паркинг в ж.к. „Братя Миладинови“. Снимка: Искра.бг

„След последното разширение стана някакъв ад. Зад двата блока се намира бул. „Струга“, който разделя комплексите „Братя Миладинови“ и „Славейков“. Принудени сме или да паркираме много далеч от дома, или да плащаме за „синя зона“ на всеки час, което е абсурдно“.

Паркинг в ж.к. "Братя Миладинови"
Паркинг в ж.к. „Братя Миладинови“. Снимка: Искра.бг

Те напомнят, че в близост се намира и 92 блок, който няма обособен паркинг. В близост се намират и сградите на Националния осигурителен институт /НОИ/ и Териториалния кадастър, където всеки ден десетки служители отиват на работа или биват посещавани от граждани. 

Съседният платен паркинг стои празен
Съседният платен паркинг стои празен. Снимка: Искра.бг

Според тях през последните месеци напрежението в района се е покачило, тъй като голям брой съседи се борят за малък брой места за паркиране, което често е повод за препирни

Живущите в блоковете 93 и 89А са приложили подписка, с която настояват паркинга между двете сгради да бъде причислен към обхвата на „синята зона“. Желанието им ще бъде разгледано постоянните комисии по „Правни въпроси“ и „Транспорт и безопасност на движението“. 

Очакваме и вашите сигнали на iskra@iskra.bg

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Рей
Рей
5 месеци по-рано

В чужбина закупуването на имот върви задължително с паркомясто, за което се плаща допълнителна и доста сериозна сума. В България всеки е свикнал, че може да паркира безплатно, където и когато си поиска. Комплекс „Братя Миладинови“ се намира на доста централно място, буквално на няколко минути от ЦГЧ и е нормално да бъде платен. В крайна сметка идеята е всеки да паркира пред дома си и да плаща някаква символична годишна сума за това, а всичко останало вече е лукс. Който не иска да плаща смешното левче на час, да ползва градски транспорт, велосипед или да върви пеша…

Фани
Фани
5 месеци по-рано
Reply to  Рей

В България трудно се въвежда непопулярни мерки, хората бъркат „свобода“ със „свободия“ и си знаят правата, но не искат да си научат задълженията!!!