Кога ще отворят подлеза „Модър-Царевец“ в Пловдив и ще получи ли АКТ 15?

0
102
"Модър-Царевец" - проект
"Модър-Царевец" - проект. Снимка: Община Пловдив

Подлезът „Модър-Царевец“ ще получи Акт 15 в началото на следващата седмица, съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров. Той благодари за съдействието на всички, които през годините са имали отношение към строителния обект и подчерта:

„В понеделник Община Пловдив се очаква да има Акт 15 за пробива „Модър-Царевец“. Радвам се, че това ключово съоръжение, минало през много пловдивски кметове, е готово именно в този мандат“, подчерта кметът.

Костадин Димитров допълни, че заради несъгласуването на работата между отделните фирми, е под въпрос пускането на движението през подлеза „Модър-Царевец“.

„В момента има готов транспортен обект, изключително добре направен участък, но заради забавянето на изпълнението на проекта на ВиК за Южен обходен колектор, не може да приключи реконструкцията на кръстовището на улиците „Солунска“ и „Царевец“. След поредица от срещи, организирани от Община Пловдив, се надявам фирмите, които работят там, да забързат темповете“, изтъкна кметът на Пловдив.

На среща утре в Община Пловдив той отново събира компаниите и институциите, които имат отношение към проектите за Южния обходен колектор и за пробива, за да се уточнят графиците и да се реши кога ще бъде пуснато движението през подлеза.

„Община Пловдив не е възложител на проекта, но очевидно трябва непрекъснато да упражнява строг контрол“, категоричен е градоначалникът.

Той поясни, че ремонтите на останалите инфраструктурни обекти вървят в срок.

„Работим много усилено по „Кукленско шосе“. До неделя вечерта трябва да бъде направена хоризонталната маркировка и да се монтират пътните знаци. В понеделник се очаква да бъде пуснато движението по източното платно, а западното да бъде затворено за ремонт“, каза още Димитров.

Заместник-кметът по строителство, инвестиции и общинска собственост Тошо Пашов поясни, че до десетина дни ще бъде пуснато движението и по ремонтирания участък на „Рогошко шосе“, чиято реконструкция също се изпълнява по график.

Кога ще отворят пътната отсечка на улица „Солунска“ в Пловдив?

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments