Кога ще преместим стрелките на часовниците?

0
60
Часовник
Снимка: Wikimedia commons

Преди броени дни настъпи астрономическата пролет и сега предстои да бъдат преместени стрелките на часовниците с 1 час напред. Това ще се случи в 3 часа сутринта на 29 март (неделя).

Това означава, че ще спим с един час по-малко, но за сметка на това денят ще започне да нараства по-бързо.

Припомняме, че през 2019 година от Европейската комисия предложиха корекции за редуване на лятно часово време с астрономическо да бъде преустановено. Различните страни сами ще трябва да решат дали да останат на лятното или зимното време, но препоръката е решението в Европейския съюз все пак да бъде единно. Засега този въпрос е отложен за 2021 година.

Според мнозина специалисти преминаването от зимното към лятното часово време и обратното влияе зле на здравето. Проучване от 2016 г. установи, че честотата на случаите на инсулти се вдига с 8% в двата дни след завъртането на стрелките. При болните от рак вероятността от сърдечен удар или инсулт скача с 25%, а при хората над 65-годишна възраст – с 20%, пише CNN.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от