КНСБ започва кампанията „Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата!“

0
20
КНСБ
КНСБ. Снимка: Facebook

Днес Конфедерацията на независимите синдикати в България /КНСБ/ стартира националния протест „Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата!“. Той ще започне в 13:00 часа на площада между сградите на Президентството, Народното събрание и Министерския съвет, информираха от пресцентъра на синдиката.

На протеста се очаква да присъства президентът на КНСБ Пламен Димитров, ръководството на конфедерацията и лидерите на основните членове. Предвижда се да бъде представена визията на синдиката за социално-икономическото развитие на страната ни през идните 4 години. Изготвеният Меморандум с конкретните нужни политики във всяка една обществена сфера ще бъде във фокуса и на предстоящите традиционни разговори на КНСБ с кандидат-народните представители от основните политически сили.

Меморандумът на КНСБ включва темите за справедливо и достойно възмездяване на труда; икономическо възстановяване, секторни политики, зелен и дигитален преход; включващ пазар на труда; социална сигурност – общоприети стандарти и финансово стабилни солидарни системи; социален диалог, колективно трудово договаряне и защита на основните права.

Целта на протеста е да се чуят проблемите на хората, свързани за ръста на цените, топящите се възнаграждения и несигурните работни места. Исканията на КНСБ са за увеличение на доходите и предприемане на ефективни мерки за овладяване на инфлацията и излизане от икономическата криза. Акции ще се провеждат в продължение на месец в отделните райони на страната, предприятия и институции у нас, добавят от КНСБ.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments