КНСБ: Да се предоговори частта за въглищните централи в Плана за възстановяване

0
7
Пламен Димитров
Пламен Димитров, Снимка: Скрийншот от видео на NOVA

Да се предоговори частта за въглищните централи в Плана за възстановяване, заяви президентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България /КНСБ/ Пламен Димитров. Той не е на едно и също мнението с колегата си от КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов. Димитров коментира пред „NOVA“:

„В условията на енергийна криза, когато Германия отваря своите въглищни централи, ние да се пишем по-католици от папата не е нужно. Тоест има елементи, които не са договорени правилно и могат да бъдат и трябва да бъдат предоговорени.“

„За мен ангажиментът за автоматичен механизъм за определяне на минимална работна заплата изглежда във вярната посока, но трябва да е надграден и постигнатото, но и предизвикателствата стоят след актуализацията на бюджета“, подчерта президентът на КНСБ.

Според него това надграждане трябва да се осъществи чрез преговори между работодателите и синдикатите на съответното браншово ниво. Той припомни, че една голяма част от исканията на синдикатите за допълнителни разходи за доходите са били гласувани.

„За съжаление не можахме да го договорим за строителството, но в крайна сметка в този парламент, с тези плаващи мнозинства, се намериха и решения, които отдавна чакаха”, посочи синдикалистът. Димитров прогнозира, че ще има предсрочни избори.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments