Кметът на Варна иска държавата да премахне бараки в курорта „Златни пясъци“

0
28
Търговски обект в курорта „Златни пясъци“
Търговски обект в курорта „Златни пясъци“. Снимка: Община Варна

Кметът на Варна Иван Портних изпрати писмо до Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ и Министерството на туризма /МТ/, в което настоява да бъдат премахнати търговски обекти в курорта „Златни Пясъци“. За въпросните бараки Община Варна не е издавала разрешение за поставяне.

Градоначалникът припомня, че Община Варна няма правомощия да премахва незаконни обекти, които се намират на територията на национални курорти. Това е в компетенциите на Дирекцията за национален строителен контрол /ДНСК/, към МРРБ, съответно на РДНСК-Варна.

По думите му вече месеци наред такива действия не се предприемат заради оправдания за образувани съдебни дела срещу отказа на общината да издаде разрешения за поставяне на обектите.

„Как да се издадат разрешения за грозни бараки, от които се веят гащи, чорапи и хавлии, превръщайки крайбрежната алея на националния курорт „Златни пясъци“ в битак?! Битпазар в най-красивия курорт, който закрива гледката край морето и генерира огромно количество отпадъци!“, пита кметът.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments