Кметът на Стрелча остава на поста си

0
62
кмет на Стрелча Стойно Чачов
Снимка: Община Стрелча

Окръжният съд отхвърли искането за отстраняване от длъжност на кмета на Община Стрелча Стойно Чачов.

Съдът посочи, че няма достатъчно данни за това, че кметът ще възпрепятства работата по досъдебното производство и по този начин потвърди решението на Районния съд в Панагюрище.

Председателят на състава Ирина Джунева каза, че Чачов е в платен отпуск от днес. Той е за 50 дни, които са достатъчни за приключване на разследването за принуда, за която той е обвинен.

По време на заседанието Чачов повтори твърдението си, че никога не е оказвал натиск върху служителите си по никакъв повод. По думите му свидетелските показания, които са станали основание за това твърдение, са на неговия шофьор.

В съдебната зала бяха разпитани двама служители на Общината. Те заявиха, че след акцията на „Икономическа полиция“, градоначалникът не е викал никой от служителите, за да разговаря с тях по повод операцията.

Кметът на Стрелча каза също, че по време на мандата си е бил в добри отношения с всички в Общината, отнасял се е с тях приятелски, но в момента служителите работят под стрес.

„От днес съм в отпуск и съм определил свой заместник, който ще се грижи за решаването на текущите въпроси в общината“, коментира Чачов.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments