Кит почти погълна мъж

0
119

Мъж оцеля след като почти беше погълнат от кит. Инцидентът е станал край пристанището на Порт Елизабет, съобщи „Скай нюз“.

Южноамериканецът Райнер Шимпф разказа, че преживяното го накарало да осъзнае колко дребни са хората. Преди инцидентът мъжът снимал миграцията на сардините, която освен китове привлича пингвини, тюлени, делфини, акули и морски птици, търсещи лесна плячка. Изведнъж се появил ивичест брайдов кит, отворил устата си и го погълнал с главата напред, пише „Дарик“.

По думите му морският бозайник е бил дълъг около 15 м и е тежал 20 тона. Когато китът го сграбчил, Шимпф усетил натиск около тялото си. Той веднага осъзнал, че това е кит. Следващата му мисъл била, че бозайникът не може да го погълне, защото е прекалено едър. Така малко се поуспокоил. След това усетил, че натискът не се увеличава.

„Следващата ми мисъл беше, че китът може да ме завлече надолу във водата, затова веднага задържах дъха си. Явно той осъзна, че не съм подходящ за ядене, и ме изплю“, продължи Шимпф.

Мъжът има 20-годишен опит като водолазен тур оператор. Той каза, че близките срещи с китовете са голямо изключение, защото се виждат отдалече. Именно заради това бил много изненадан, че този кит се е появил от нищото.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments