Кирил Петков: В никакъв случай не можем да сме в общо правителство с ГЕРБ

0
21
Кирил Петков
Кирил Петков. Снимка: Facebook

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ /ПП/ Кирил Петков беше категоричен, че в никакъв случай не могат да бъдат в общо коалиционно правителство с ГЕРБ. Той подчерта пред журналисти, че в момента това е изключено. И не зависи от начина, по който протичат гласуванията в пленарната зала.

Петков направи коментара си по време на заседанието на правната комисия, където се обсъжда законопроекта на правителството, с който се въвежда механизъм за разследване на главния прокурор, предаде „БТА“.

В същото време Петков подчерта, че ПП не биха застанали до ГЕРБ, но биха подкрепили „Демократична България“ /ДБ/, ако президентът Румен Радев реши да връчи именно на тях третия мандат за съставяне на правителство. Причината е, че с тях имат общи ценности, приоритети и идеи.

Той също така коментира, че законопроектът за разследване на главния прокурор наистина е много важен, но той не е единственият, който трябва да бъде приет. За него е много по-важен от живота на това Народно събрание, както и от това дали ще бъде съставен редовен кабинет, защото това е проблем на цялото общество в последните 30 години.

Петков счита, че текстовете в този законопроект не противоречат на Конституцията и това е становището и на специалисти и юристи.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments