Кипърски бизнесмен за пореден път е бил нападнат от цигани близо до Пловдив

0
624
Цигани. Снимка: Уикипедия
Цигани. Снимка: Уикипедия

Жители на село Белозем са атакували и изпотрошили стъклата на местен джип. Според предварителната информация повод за нападението е съществуваща вражда с водача на колата, съобщават от ОДМВР-Пловдив.

Снощи след подаден сигнал на 112 за група хора, нападнали местен джип, веднага бил изпратен екип на полицията. При инцидента няма сериозно пострадали, но при огледа са установени деформации по автомобила и счупване на част от стъклата му. Заподозряни за нападението са мъж и жена, които са задържани от органите на реда. Образувано е бързо производство.

По непотвърдена нападнатият шофьор е небезизвестният кипърски бизнесмен Димитракис Пирилис, а нападателите му са циганите от Белозем, които не спират да го тормозят години наред.

Името на Димитракис нашумя след като през 2019 година прегази по невнимание циганин, който влязъл в имота на кипърския бизнесмен, за да краде кравите му. Когато Пирилис видял няколко мъже да нахлуват във фермата му ги подгонил с джипа си, но случката се разиграла през нощта и без добра видимост, той не видял един от ромите и го прегазил. Съдът осъди Димитракис на 2 години и 4 месеца лишаване от свобода условно, с 4 години изпитателен срок.

Бизнесменът живее в България от над 20 години, има ферма, в която отглежда коне и крави. През годините инвестира в стари и изоставени къщи в селото, ремонтира ги и настанява в тях работниците си от фермата, като по този начин осигурява работа на хората от малцинствата. Въпреки това дълги години кипърецът страда от набезите на циганите. Той неведнъж се е оплаквал как са влизали в имота му, крадели са и са убивали десетки негови крави и коне. Въпреки всички сигнали и жалби, които Димитракис е пуснал в полицията, никой не взима присърце неговата драма. Снощи той отново е станал жертва на циганите от Белозем.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments