КЕВР ще търси мерки да спре поскъпването на тока

0
12
Електроенергия
Електроенергия. Снимка: Общомедия

Комисията по енергийно и водно регулиране /КЕВР/ ще вземе всички нужни мерки, за да не допусне цените на тока да стигнат до прекалено голямо увеличение. Това каза днес нейният председател доц. Иван Иванов на брифинг, проведен съвместно с енергийния министър Андрей Живков

Брифингът бе организиран във връзка с някои от новите обявени от Министерския съвет мерки, взети с цел ограничаване на отрицателното влияние на цените на електрическата енергия на борсовия пазар.

Акцентът на днешната среща бе следващият способ, насочен към малките и средните бизнес потребители, излезли на свободния пазар от 1 юли. Следователно промените предвиждаха всички фирми да си намерят доставчик на електроенергия. Те обаче не са успели и са отишли директно при доставчика последна инстанция, където цената е по-висока от пазарната. 

Около 624 хиляди фирми са излезли на свободния пазар като крайни небитови клиенти от началото на седмия месец. Министър Живков конкретизира, че доставчик от последна инстанция са 256 хиляди от тези крайни потребители, което прави 41%.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments