Като по филмите: Двама маскирани младежи извършиха въоръжен грабеж в Шумен

0
254
Кражба
Снимка: Pixabay

За броени часове криминалисти от РУ-Шумен са задържали извършители на грабеж с оръжие, съобщиха от полицията.

Сигнал за престъплението е бил приет около 03:00 часа на 13 септември в дежурната част на ОДМВР- Шумен. Неизвестни лица, с маски на главите, нахлули в заведение в центъра на града, насочили оръжие към служител. Те взели оборота и се отправили в неизвестна посока. Полицейски екипи и криминалисти пристигнали на място и започнали незабавни действия за установяване на извършителите на дръзкото посегателство.

Извършен бил обход в района, но евентуалните извършители не били установени. Изяснено било, че са двама, носещи маски и ръкавици. Единият насочил пистолет към служител в заведението, казал му да не мърда и да предаде наличния оборот. Другият се насочил зад плота и взел парична сума – близо 1000 лева, след което двамата напуснали заведението.

Сигнал е подаден и в охранителната фирма, която го охранява чрез паник бутон. Извършените множество оперативни действия, които дали резултат. Около 10:30 часа вчера като евентуален извършител е задържан 17-годишен местен жител, а часове по-късно – 20-годишен шуменец, за когото се предполагало, че му е съучастник. Намерени и иззети са били множество следи и веществени доказателства.

Двамата са били разпитани и задържани за срок до 24 часа в полицейското управление. 20-годишният шуменец не е криминално проявен, а 17-годишният е установяван да държи високорискови наркотични вещества – кокаин през 2021 година. Работата по документиране на престъплението продължава под ръководството на Прокуратурата.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments