Караянчева: Румен Радев вижда сянката на службите в спалнята си

0
30
Политикът. Снимка: Фейсбук, Цвета Караянчева
Политикът. Снимка: Фейсбук, Цвета Караянчева

Няколко часа, след като президентът Румен Радев отправи сериозни нападки към правителството и дори заговори за служебен кабинет, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева му отговори в социалната мрежа „Facebook“. Тя написа, че държавният глава вижда „сянката на службите в спалнята си“. И допълни:

„Не е сериозно един битов казус около кариерното развитие на съпругата му да се превръща в тема на деня и повод държавният глава да пророкува оставки, падане на правителството и назначаване на служебен кабинет.“

По повод твърденията на президента, че премиерът Бойко Борисов нареждал на прокуратурата кого да размаже, Караянчева написа, че годината е 2020-а и разделението на властите е защитено от Конституцията.

„Не полицията, а народната милиция респектираше несъгласните българи, но това се случваше по времето на един друг режим, за който с носталгия си спомня партията, която ви издигна. Тогава хората бяха въдворявани в лагери дори без намесата на разузнавателни средства. Достатъчно бе един донос. Така че, нека да не изпадаме в параноя, да не вадим скелети от гардероба и да не сеем раздори.“, обяви тя.

Караянчева е категорична, че правителството е стабилно и обвини Радев в лична вендета, която според нея няма да доведе до нищо добро. Ето какво още написа председателката на парламента:

„Демонстрациите на накърнена чест не са продуктивни, дори за хора, които идват от армията. Явно г-н президентът, е добър в изпълняването на заповеди, но да си лидер в политиката е нещо съвсем друго.“

Искра.бг ви припомня, че президентът Румен Радев влезе в сблъсък с управляващите, след като от прокуратурата разпространиха записи, в които той разговаря с началника на Военновъздушните сили /ВВС/ за проверка на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ за назначаването на Десислава Радева като пиар на ВВС.

Малко преди това главният прокурор Иван Гешев поиска от Конституционния съд тълкувателно решение за имунитета на държавния глава. Самият обвинител номер едно обяви, че за него в България няма абсолютни имунитети, но той ще се съобрази със становището на магистратите.

Радев от своя страна свали официално доверието си от правителството, като ги обвини в репресии. Според него управляващите не разрешавали проблемите на хората, а използвали силовите структури.

Малко по-рано днес Радев обяви, че Борисов се опитвал да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както правел винаги. Според него премиерът използвал службите за свои политически цели и указвал на прокуратурата „кого да размаже“. Даже полицията била впрегната да всява респект срещу несъгласните наши сънародници.

Държавният глава изтъкна, че е атакувано и семейството му. Методите на Борисов издавали живота му от началото на Прехода, но той трябвало да се бои от това да остане на власт.

Радев обяви още, че този път „номерът с подаването на оставка нямало да мине“, защото министър-председателят го чакал служебен кабинет, който бил не по-малко опасен.

В същото време тази вечер премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев присъстваха на отбелязването на 30-годишнината от създаването на КНСБ. Те размениха няколко думи, след което си стиснаха ръцете.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от