Каракачанов подава оставка, ако не се приеме концепцията му за циганите

0
67
Откриване кампания
Откриване кампания "Обединени патриоти" 2017. Снимка: Пресцентър ВМРО

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че е готов да напусне управляващата коалиция и да мине в опозиция, ако концепцията му за интеграция на циганите не бъде приета в парламента. Това се разбра от негово интервю по телевизия „Евроком“.

Отдавна в България е дошло „време разделно“. Ако ГЕРБ смятат, че ДПС са им по-близки и идеологически по-близки до сърцето – няма никакъв проблем. Аз си подавам оставката и минавам в опозиция. Да направят коалиция с ДПС и да си управляват заедно и щастливо!„, отговори Каракачанов на въпрос дали ГЕРБ няма да се съобразят с ДПС, които критикуват концепцията му.

Лидерът на ВМРО напомни, че вече имаше подобен случай със Закона за вероизповеданията. „Ето, ГЕРБ приеха предложенията на ДПС, а не приеха предложенията на ВМРО за твърди мерки срещу проникването на радикалния ислям и опитите на чужди държави и религии през вероизповеданията в България да реализират политика. Това беше, както се казва, „светване на лампичката“ в моята глава. Ако и този път решат да се съобразят с ДПС – няма проблем, да си управляват с ДПС. Да обяснят на обществото, че са готови да управляват с една етническа партия, а не с една патриотична организация като ВМРО.

В концепцията на Каракачанов се предлага въвеждането на общественополезен труд, контрол над социалните помощи, спиране на детската раждаемост. Част от идеите му и сега са заложени в много закони. Други, като забрана за заселване и трудова повинност, противоречат на Конституцията и международните договори за правата на човека.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments