Каракачанов: Хората не могат да са затворени с месеци! Ще обсъдим облекчение на мерките

0
1818
Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов, Снимка: Скрийншот от видео на NOVA

Във вторник следващата седмица на Коалиционен съвет между ГЕРБ и „Обединените патриоти“ ще бъде обсъдено как да се облекчат мерките за гражданите, наложени заради разпространението на коронавируса у нас. Това съобщи пред „NOVA“ вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Той беше категоричен, че хората не могат да седят затворени с месеци по домовете си.

Въпросът вече е бил повдигнат на проведения тази седмица Коалиционен съвет, но окончателно решение не е било взето.

„Натрупва се енергия, хората стоят затворени, нормално е да се помисли как планините и парковете да бъдат по-достъпни за спорт, за туризъм. Хората не могат да стоят месеци наред затворени.“, обяви Каракачанов.

Според него един възможен вариант е хората да излизат по график. Така например възрастните да са навън между 07:00 и 11:00 часа, след това майките, които гледат своите деца и не са на работа, а след 16:30 часа – хората, които работят.

Каракачанов съобщи още, че му е била наложена глоба от 300 лева заради снимката, която му е била направена на пейка пред Народния театър. Оказало се е, че тя попада в рамките на парк.

Вицепремиерът потвърди думите на вътрешния министър Младен Маринов от вчера, че той сам му се е обадил и е поискал да бъде направена проверка след излъчен репортаж по въпроса. Днес Каракачанов е имал среща с представители на полицията и му е била връчена санкцията.

„Ще си платя глобата. Законът е затова, за да се спазва.“, категоричен беше вицепремиерът.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments