Каракачанов: Гетата да бъдат премахнати, развъдник са на престъпност и неграмотност

0
93
Красимир Каракачанов. ВМРО
Красимир Каракачанов. ВМРО

Не може в 21 век, в правова страна като България, да съществуват две държави. Едната държава е тази за хората, които са принудени да спазват законите, да си плащат данъците, да учат, да си търсят работа, а другата част е България на онези несоциолизирани части от циганското население, които смятат, че имат само права, а нямат никакви задължения.“ Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в интервю пред „Фокус“ в коментар за публикуваната от него „Концепция за решаване на проблема с несоциализираните цигански групи“.

Каракачанов настоя и за въвеждането на общ таван на социалните помощи, както и задължително образование за циганите.

Гетата са един развъдник на неграмотност, престъпност, проституция, наркотици, ниска култура и ниски хигиенни условия. Гетата трябва да бъдат премахнати и там, където общините предоставят на представителите на циганската общност земи, за да могат те да си построят жилища, това строителство да става с тяхно участие, тоест с участието на самите бъдещи собственици, а не да получават нещо наготово, което след това ще разрушават. Също така задължително изграждане на трудови навици, изграждане на центрове, в които тези хора, които са пропуснали да ходят на училище и не са придобили никакви професионални и трудови навици, да могат по тези програми по социализиране, по които се отделят огромни пари, да отидат там и да се научат на някаква професия, за да работят.

По отношение на високата раждаемост трябвало да се въведат стимули за грамотната раждаемост, за да може да се ограничи маргиналната.

Каракачанов увери, че стратегията му може да бъде допълвана с нови идеи, като след това документът ще бъде внесен в Министерски съвет.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments