Каналджията, задържан при гонка с бургаската полиция: Съжалявам за стореното

0
178
Мохамад Дургам
Мохамад Дургам. Снимка: Искра.бг

Съжалявам за стореното. Това заяви  каналджията Мохамад Дургам по време на гледането на мярката му за неотклонение днес.

Припомняме ви, че той превозваше нелегални мигранти и беше задържан след гонка с полицията в Бургас. Това се случи на 22 ноември вечерта в района след село Дебелт. Служители на „Жандармерията“ са забелязали лек автомобил „Нисан Кашкай“, със софийска регистрация.

Униформите подали сигнал за спиране на джипа, но водачът увеличил скоростта и след преминаване през к-с „Меден рудник“, където впоследствие се блъснал в паркиран автомобил в района на кръстовището с ул. “Иван Шишман“. От купето на катастрофиралия автомобил са излезли, разбягвайки се в различни посоки, общо осем мъже – мароканци.

В съдебната зала стана ясно, че Дурган е роден в Сирия. Той е завършил английска филология. На 27 септември тази година е кандидатствал за статут на бежанец, но на този етап няма постоянен статут.

Той е осъждан с условна присъда от районен съд Свиленград на 8 месеца с изпитателен 3-годишен срок. Адвокатът на Дурган посочи, чуйте във видеото:

Очаква се мярката да бъде произнесена в 16:40 часа.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments