Днес ще бъде гледана мярката на каналджията, задържан при гонка с полицията в Бургас

0
38
Бургаски районен съд
Бургаски районен съд. Снимка: Искра.бг

В 15:30 часа ще бъде гледана мярката на 44-годишния каналджия Мохамад Дургам, който превозваше нелегални мигранти и беше задържан след гонка с полицията в Бургас.

Припомняме, че около 20:00 часа на 22 ноември в района след село Дебелт мобилен патрул от служители на „Жандармерията“ е забелязал лек автомобил „Нисан Кашкай“, със софийска регистрация, в който са влезли няколко души. Подали са сигнал за спиране на джипа, но водачът му е увеличил скоростта и след преминаване през к-с „Меден рудник“ – по маршрута „Тодор Александров“ – „Иван Вазов“ – „Христо Ботев“ – ляв завой по „Сан Стефано“ – „Гладстон“, в района на кръстовището с ул. “Иван Шишман“, се е блъснал в паркиран лек автомобил. В него не е имало пътници.

По време на преследването към патрула на „Жандармерията“ са се присъединили и екипи от градските управления. След допускане на пътния инцидент от купето са излезли, разбягвайки се в различни посоки, общо осем мъже (седем, от които са задържани). На другия ден е бил арестуван и осмият.

Установено е, че водач на автомобила е 44-годишен мъж от сирийски произход, представил английски документ за самоличност, а превозваните от него мъже са мароканци.

По време на брифинг говорителят на Районната прокуратура в Бургас Зорница Щърбева заяви, че на сириеца ще бъдат повдигнати 3 обвинения – за трафик на нелегални мигранти от Мароко, за шофиране след употреба на опиати и за неподчинение на полицейско разпореждане, с което се е опитал да осуети извършването на проверка.

В случай, че бъде признат за виновен и по трите престъпления, съдът ще направи т.нар. „кумулация“. Ще наложи едно наказание, най-тежкото сред определените такива. Най-тежкото е затова, че е подпомагал преминаването на чуждите граждани. Това е лишаване от свобода за срок от 1 до 6 години и глоба от 5000 до 20000 лева.

Предстои да стане ясно дали Дургам ще остане за постоянно в ареста. Очаквайте подробности в Искра.бг.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments