Към днешна дата: 966 активни случая на COVID-19 в Сливен и областта

0
598
Сливен
Снимка: Община Сливен, Фейсбук

Осем ученици и двама учители от различни училища в Сливен и областта са сред болните, диагностицирани през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Карантинирани са контактните лица и класовете на децата и са дадени предписания на учебните заведения.

Епидемиологичните проучвания продължават. Новодиагностицираните лица са общо 96 души, жители и на четирите общини в областта. Това е най-големият брой нови болни за денонощие от близо половин година насам. Част от тях са заразени в семейни огнища.

Няма нови болни сред лекарите и медицинския персонал. Няма регистрирани огнища на работното място. Към 1 октомври активните случаи на COVID-19 в Сливенска област са 966. От тях 663 души са от най-голямата община, Сливенската – 521 са от Сливен, а останалите са жители на 32 населени места.

В Нова Загора в момента боледуват 212 души – 121 са от Нова Загора, останалите са от 25 населени места.

В Котел 56 души са с положителен тест за коронавирусна инфекция, като най-много са от с. Ябланово, останалите са жители на Котел и 11 села.

В община Твърдица болните са 35, от 5 населени места. За съжаление, починаха четирима пациенти с придружаващи заболявания на възраст 89, 79, 69 и 66 години. Не са били имунизирани срещу COVID-19.

Досега в Сливенска област са приложени 50 339 дози ваксини. Бустерни дози се прилагат на всеки желаещ, който отговаря на изискването да е със завършен имунизационен статус отпреди 6 месеца. Бустерните дози са от иРНК ваксини.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments