Калин Георгиев: Оградата по границата не може да спре бежанците

0
11
Граница
Граница. Снимка: Pixabay

Има как България да помогне на хората от Афганистан, работили в и в нашето посолство, с нашия контингент. Това заяви бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев.

Пред „NOVA“ той коментира, че бежанците са много различни едни от други. Без да категоризира дали са добри, или лоши, Георгиев спомена, че особеностите идват от културата и начина им на живот. Все пак говорим за „страна с много особен конгломерат от различни етноси, народи, езици и племена“.

Георгиев обърна внимание и на факта, че става въпрос за население, което от 500 години насам воюва. Самата история е достатъчно красноречива, допълни той. След като тези хора „не могат да бъдат победени, асимилирани и интегрирани от западната култура, че и от руската, означава, че наистина са много различни“.

Бившият секретар на МВР не вярва, че миграционният проблем може да бъде решен с военно-полицейски мерки. Оградата сама по себе си не би могла да спре натиска от бежанците и въпреки подготовката, която прилича на военна, кризата може да се реши с дипломация и пари, сигурен е Калин Георгиев.

Той намира скрити користни цели дори по този казус, тъй като „дивотията“ в страната откъм политическа гледна точка, бива използвана за какво ли не.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments