Какво си казаха министър Димитров и бизнесът в Банско по време на неформална среща?

0
25
Банско
Банско. Снимка: Министерство на туризма

Възможностите за развитието на Банско, модернизирането на курорта и по-нататъшното му популяризиране като зимната дестинация – това попадна във фокуса на разговори между министърът на туризма и представители на местния бизнес. Илин Димитров беше сред официалните гости на стартовете от Световната купа по сноуборд на 21 и 22 януари. За трети път населеното място стана домакин на престижното състезание, в което най-добрите сноубордисти премериха сили под връх Тодорка.

Въпреки необичайно топлото начало на зимата в Европа, което остави редица световни курорти затворени, българските домакини посрещнаха спортната проява с отлично подготвени писти и снеговалеж в първия от двата дни.

Сбъднаха се очакванията трибуната на финала на пистата на „Бъндеришка поляна“ да се напълни заради участието на звездата ни Радослав Янков и младите таланти от българския отбор по сноуборд.

По време на събитието Министерството на туризма рекламира дестинация България с редица маркетингови активности. Стартовете от Световната купа по сноуборд в Банско е значима световна спортна проява с широк медиен отзвук, която постави българския курорт в светлината на прожекторите.

В рамките на посещението си в Банско министър Димитров проведе и неформална среща с представители на местния туристически бизнес. Това е първата от поредица подобни срещи в различни градове на България. Сред акцентите на срещата беше и съвместната работа на пазар Турция. В нея се включиха и представители на турския туристически бранш. В момента в българския курорт има много гости от южната ни съседка, тъй като освен трайния интерес към българския ски курорт, стартовете на Световната купа по сноуборд съвпаднаха и с ученическата ваканция в Турция.

Същевременно от пресцентъра на ведомството съобщиха, че утре министър Димитров и израелският му колега Хаим Кац ще подпишат споразумение за сътрудничество в областта на туризма между правителствата на двете държави.

По време на посещението на министър Кац са предвидени срещи с представители на българския туристически бизнес. Теми на разговорите са продължение на доброто сътрудничество в туризма между двете страни и конкретни инициативи за сътрудничество и развитие на отрасъла.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments