Какво предстои до края на тази учебна година?

0
581
изпит
снимка:Pixabay

В сферата на образованието се съобразят изцяло с решенията на здравните власти. Според началника на Регионалното управление на образованието в столицата Ваня Кастрева в началото на април има шанс, някои от учениците да се завърнат в клас. Тя заяви пред „NOVA“:

Става дума за 5., 9., 11. и 12. клас”.

Ваня Кастрева посочи, че по-реалистичен е вариантът учениците да се завърнат в класните стаи след пролетната ваканция. Тя отбеляза обаче, че нагласите при родителите са много противоречиви. По нейните думи 2/3 от настойниците на децата до 4 клас са били за присъственото обучение.

Началникът на РУО е категорична, че  обучението в класната стая е най-доброто, което може да се предостави на едно дете. Специалистът уточни, че образованието не дава само знания, а то е и процес, при който се включва и социализация, и възпитание. Чрез присъственото обучение се получават и емоционална интелигентност, която се случва само при автентично общуване. Кастрева обясни, че основното притеснение при учители, родители и част от учениците е страхът да не се разболеят.

Според нея при едни добри противоепидемични условия, изпитите и матурите ще могат да се проведат безпроблемно. Тя допълни, че процесът за предоставяне на мобилни устройства и интернет достъп на учителите продължава. Нейният съвет към всички ученици е:

„Учете! Знанието е това, което ви дава сила и богатство, който никой не може да ви го вземе.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments