Какви обезщетения получават клиентите при отменена почивка?

0
122
Почивка
Снимка: Pixabay

През последните години българските клиенти са преоткрили туристическите застраховки, при които имат гаранция за вложените си пари за почивка. Изпълнителният директор на застрахователна компания София Антонова сподели, че в момента повечето хора търсят пълно покритие, докато преди се е търсело най-евтиното. Тя разясни, че сега застрахователните суми са над 50 хиляди евро, които покриват болнични разходи и транспорт, предадоха от „NOVA“.

Антонова информира, че се предлага нов вид застраховка – телемедицина, чрез която може да се извърши медицинска консултация от разстояние. Отделно се предлага и киберзастраховка, която е за съдействие на клиенти при киберпрестъпления. Застрахователят посъветва клиентите и туристите да четат всички условия преди да подписват договор за застраховка. Тя добави, че все повече нейни колеги се опитват да предложат гъвкави условия на приемливи цени.

Членът на борда на Европейската асоциация на туроператорите Даниела Стоева сподели, че туризмът се опитва да работи в условия COVID-19. Тя добави, че през миналата година за част от бранша е имало някакъв сезон и той е бил ориентиран към вътрешния пазар. Стоева подчерта, че над 7 милиарда са приходите от чуждите туристи в нашата страна за 2019 година, което изцяло е липсвало през 2020 година.

Членът на борда на туроператорите заяви, че най-голямата грешка у нас е липсата на реклама и маркетинг за културния туризъм, който страната ни безспорно притежава. Даниела Стоева информира, че у нас няма да има проблем за пътуванията. Българските туристи са усетили, че нашето море и планини предлагат чудесни условия за туризъм.

Стоева е категорична, че от началото на ограниченията всички мерки се спазват в туризма навсякъде и туристическият продукт не е мястото, където се разпространява заразата. Управителят на туристическа агенция Рая Милова заяви, че много хората искат да пътуват. Тя подчерта, че местата, до които може да се пътува свободно са много малко – Швейцария, Малта, Дубай, Йордания и Мексико.

Милова информира, че Малдивите са сигурна дестинация, а Гърция официално ще открие сезона на 15 май и Турция отваря също. Според нея цените за почивките не са се променили много и търсенето засега е голямо. Работата на агенциите е много натоварена, защото извършват подмяна на самолетни билети, връщане на пари на клиенти заради отменени почивки и пътувания.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments