Каква оценка дадоха гражданите за работата на местната власт у нас?

0
13
Карта на България
Снимка: Pixabay

Станаха ясни имената на победителите, спечелили конкурса „Кмет на годината“, който се провежда за девета поредна година. Организаторите на инициативата са „Kmeta.bg“. Чрез нея българските граждани дават своята оценка за работата, свършена от местната власт.

Трима са призьорите за 2021 г. в категория „Кмет на годината“. Това са градоначалниците на Несебър, Враца и Божурище, а именно Николай Димитров, Калин Каменов и Георги Димов. Отличието връчи българският еврокомисар Мария Габриел.

В своята реч тя обърна внимание на трите послания, които отправя почетното първо място – както на кметовете, така и на целия екип, работещ рамо до рамо с тях. 

Мария Габриел апелира градоначалниците да продължат да развиват иноваторството и да се изправят гордо пред предизвикателствата, приемайки ги като възможности за израстване и развитие.

„Отправям благодарности и към разумните и милеещи общински съветници, тъй като и без тях нямаше да сме тук. В тежките времена добротата ще допринесе да бъдем щастливи и да се развиваме към по-добро”, сподели развълнуваният кмет на малката община Божурище Георги Димов.

Отличието за Несебър като представител на средна община получи Юми Реджеб, тъй като самият носител на наградата е бил възпрепятстван и не е успял да присъства на церемонията.

„В най-трудната година за българските общини тази награда е много висока оценка за българските общини”, посочи врачанският кмет Калин Каменов.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments