Как ще почетат 185-та годишнината от рождението на Васил Левски в Пловдив?

0
17
Паметник на Васил Левски
Паметник на Васил Левски. Снимка: Община Пловдив

185-та годишнина от рождението на Васил Левски ще бъде почетена от 10:00 часа на 18 юли с полагане на венци и цветя пред паметника му на централната алея на Бунарджика в Пловдив.

Слово ще произнесе ученичката Румяна Денева от XI клас на ОМГ „Акад. Кирил Попов“ в Пловдив, която е и участник в Националния проект „Народните будители и Аз“.

Водещ на честването ще бъде Златко Павлов. В церемонията по традиция участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон, военен духов оркестър, венценосци, членове на Общински комитет „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“.

В общоградското честване ще се включат народните представители от града, кметът на община Пловдив, областният управител, председателят на Общински съвет, командирът на Силите за специални операции и Началник на Гарнизон Пловдив, почетни консули, общински съветници, зам.-кметове и представители от Общината и районните кметства, Общественият посредник към Община Пловдив, представители на политически и обществени организации, членовете на Общински комитет „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“, граждани и медии.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments