Как протече протестът в село Атия?

0
71
Протестът в Атия. Снимка: Фейсбук, Nevena Slavova
Протестът в Атия. Снимка: Фейсбук, Nevena Slavova

Днес се състоя протестът срещу изграждането на „Общински център за разделно събиране и съхраняване на опасни битови отпадъци“ в созополското село Атия. Около 100 човека скандираха, че искат природа, а не боклуци, предаде „БНР“.

На срещата присъства и екоминистърът Нено Димов. Той увери хората, че строежът е напълно безопасен, всичко е законно и се извършва според най-високите швейцарски стандарти.

Твърденията му бяха подкрепени от директора на Регионалната екоинспекция в Бургас Тонка Атанасова. Тя изказа мнение, че количествата боклук, които ще се съхраняват са много малки и няма как природата да бъде замърсена. На исканията на хората за провеждане на референдум и преместване на проекта, тя отговори, че ако общината има необходимия финансов ресурс, може да го направи.

Отношение по темата взе и адвокат Драгомир Ошаков. Според него не е спазен законът, когато се е изготвяла оценката за въздействието върху околната среда. Той подчерта, че парцелът е трябвало да се ползва като депо за строителни отпадъци, а не за опасно битови такива.

Протестът в Атия. Снимка: Фейсбук, Nevena Slavova
Протестът в Атия. Снимка: Фейсбук, Nevena Slavova

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от