Как на 14 февруари да не стане от „ефект–дефект“?

0
36
Свети Валентин
Свети Валентин. Снимка: Pixabay

Все още могат да бъдат намерени оферти за запазване на места за настаняване и ресторанти за 14 февруари, от които да се възползваме. Проучване на „Ние, потребителите“ показва, че тази година за някои от предложенията има и отстъпка до 15%. Основателят на онлайн платформата „Ние, потребителите“ Габриела Руменова препоръча, ако резервираме настаняване, първо да проверим хотела.

„Можем да го направим на сайта на Министерството на туризма – има специален регистър, влизаме там и виждаме съществува ли този обект в регистъра, отговаря ли неговата категория, която е посочена на сайта на хотела или в разглежданата от нас обява. Категоризацията е много важна от гледна точка на това да можем да си изградим предварително представа какъв обем услуги ще получим и с какво качество.“, обясни тя в ефира на „bTV“ радио.

„След това да разгледаме по-подробна информация за неговото описание, за снимките, които са поставени и в офертата, и на сайта на хотела, и когато вече сме се спрели на стая, която считаме, че отговаря на нашите изисквания, предварително да проверим тази ли е цената, която ще платим за нея. Много пъти, дори в самия сайт на обекта пише една цена, която обаче не знаем точно за коя стая се отнася. Просто самият сайт не е детайлно разработен и се разчита на това, когато се обади потребителят, да се договорят устно за някаква цена. Така има риск потребителят да плати повече, отколкото би трябвало за тази стая“, обърна внимание експертът.

Руменова предупреди и за практиката резервацията да излиза по-скъпо директно чрез обекта в сравнение с платформа или друг посредник:

„За потребителите този подход може да изглежда странен, макар че той има своите професионални логики и обяснения, но много често, когато се обадим директно в обекта да направим резервация, може да платим по-висока цена, отколкото ако го направим чрез посредник или чрез платформа. Затова дори да сме си харесали от сайта на хотела настаняване, може да опитаме да видим през платформи дали се предлага настаняване на същия обект и да се опитаме през платформи да ги сравним. Също така трябва да имаме предвид, че когато пакетът или самото настаняване се предлага чрез посредник, може да не е оставена възможност за всички налични стаи или услуги да бъдат запазени чрез тази платформа.“

„Ако предлаганите в някои пакети за Деня на влюбените „подаръци-изненади“ ще бъдат централен елемент в нашата организация, трябва да не оставяме тази завеса неповдигната поне за нас. Повечето обекти залагат на класически решения – цветя, балони,плодове и сладкиши със собствени снимки. Други обаче не предлагат описание на този елемент от офертата и той остава мистерия. Трябва да разпитаме подробно каква е тази „изненада“, защото тя може да е много ефектна за по-екстравагантните хора или за двойки, които са заедно от по-дълго време. Но може да се окаже, че е нещо, което нашият партньор не би приел в момента или дори и на по-късен етап. Тогава е по-добре да помислим какво ние бихме могли да приготвим“, каза още тя.

Ако потребителите искат да направят резервация в заведение за Трифон Зарезан най-важното е да проверят дали цените в менюто ще останат същите, да искат касова бележка и да я пазят, за да защитят правата си, включително при здравословен проблем след консумация на некачествена храна или фалшив алкохол.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments