Как да запалим по-лесно колата си през зимата?

0
433
Вериги за сняг
Вериги за сняг. Снимка: Wikimedia commons

За да нямаме проблеми с автомобила през зимата, внимавайте с дръжките му сутрин и палете двигателя 5 минути преди да потеглите. Това са съветите на експерта по автомобили Филип Лазаров, предаде „Нова телевизия“. Според него най-чувствителни през зимата са пластмасовите елементи на превозното средство.

„При минусови температури не трябва да напъвате пластмасовите неща. Ако е сгънато огледалото, внимавайте, защото ако го разгънете, може да се счупи. При дръжките трябва да сте си ги подготвили със спрейове или мазила, които го има навсякъде“, добави Лазаров.

Експертът коментира още, че уплътненията трябва да бъдат намазани като задължително условие е колата да бъде измита през деня. Той обясни, че първият набор с инструменти, с който трябва да започнем рано сутрин, е да носим шапка и ръкавици.

„Зимният пакет е много важен, т.е. трябва да сме си сменили гумите, но въпреки че сме към края на зимата, не трябва да избързваме с летните гуми“, подчерта експертът.

Той препоръча при автомобилите с дизелов двигател, винаги се слага добавка. Лазаров подчерта, че за да пали една кола без проблем през зимата задължително й трябва хубав акумулатор.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments