Как да си запазим час за ваксинация чрез новата система?

0
148
Ваксина
Снимка: Pixabay

Новата система за записване на час за поставяне на ваксина срещу COVID-19 започва да работи от днес. Тя ще бъде достъпна за всички български граждани точно в 17:00 часа.

Всеки, които желае да си запише час през нея, трябва да премине през общо четири стъпки, предаде „NOVA“.

Първата е попълването на личните данни. Още тук ви се дава възможност да изберете как да ви бъде изпратено потвърждение на заявката за имунизация с избраните час и дата – дали на електронната поща, или чрез SMS.

На тази стъпка системата проверява вашите лични данни преди да ви допусне до следващата.

Втората предвижда избор на ваксина. Засега в България са одобрени три – на „Pfizer“ и „BioNTech“, на „Moderna“ и на „AstraZeneca“. Може да изберете и вариант, при който не правите конкретен избор на препарат. Тогава ще бъде ваксиниран с такъв според разполагаемите наличности.

На третата стъпка трябва да направите избор на център за ваксинация. Има възможност да посочите и само населено место. Изборът може да бъде осъществен и чрез географска карта.

И последната четвърта стъпка е за избор на часа за имунизация. Те ще се запазват през 10 минути в зависимост от натовареността на ваксинационния център, който сте избрали.

Записванията в системата ще стават за след седмица. Така ако още днес се възползвате от възможността, ще можете да си запазите час чак за 11 март. Освен това хората с първа доза автоматично ще бъдат вкарани в системата. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments