Как да предпазим жилището си от крадци, когато сме на почивка?

0
43
Кражба
Снимка: Pixabay

Лятото масово се пътува и домовете ни остават празни, тогава рискът от неканени гости се увеличава. Затова инвестицията в сигурността трябва да бъде преди да отидем на почивка. Често обаче тя идва със закъснение. Това показва 20-годишният опит на експерта по ключова сигурност Илиян Царибродски.

„Почти никой не обръща внимание на заключването на дома си, защото мисли, че няма спасение, но това не е така. Крайният потребител може да се ориентира, че ключалката е висок клас, когато струва над 100 лева. Това е успокоение, че наистина купувате нещо сертифицирано, с карта, нещо, за което не може да се прави дубликат от всеки ключар“, коментира Царибродски пред „NOVA“. Той посочи:

„Монтирането на бронировка, която предпазва патрона от счупване, също може да ни донесе повече спокойствие, когато отсъстваме от дома. Най-високият клас е титаниевата паричка, която не може да бъде разбита. Отключва се с магнитен ключ, който е с над 15 млрд. комбинации, което означава, че отпада възможността да бъде манипулиран. Но има и такива системи, които лесно може да бъдат отключени от нежеланите гости.“

Експертът по ключова сигурност препоръчва преди да се спрем на конкретна заключваща система да се консултираме със специалист.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments