Как да откажа котарака от цигарите?

0
313
Снимка: личен архив на Максим
Снимка: личен архив на Максим

Котаракът Максим е известен като голям ленивец. По цял ден спи, не гони мишки, не пазарува от магазина, не спортува. От време навреме да изтръска някоя заблудила се хлебарка, но и това се случва рядко.

Преди няколко дни вдигна температура. В началото помислих, че е пролетен вирус, но се оказа, че е заради спането. Заспал на течение и когато се събуди целият гореше. Премерих му температурата и му сипах една текила.

Снимка: Искра.бг
Снимка: Искра.бг

Взе, че се оправи. За няколко часа беше като нов и продължи да лешпери. Исках да излезе навън да поиграе, молих го да си пусне някой филм /филмите с голи и мокри котенца са му любимите/, звъняха му да ходи да играе тенис, но всичко отказа. Продължаваше да лежи, да спи, да се търкаля в леглото, дори не се хранеше както трябва. Кафе с мляко в леглото му занесох да живне, но пак нищо.

Снимка: Искра.бг
Снимка: Искра.бг

Започнах да се ядосвам на неговия непукизъм. Най-лесно ми беше да извикам дакела Митко да го загрее, но щеше да има скандали и се отказах. Трамбовах на място, докато ми заври чайника и строго му извиках:
– Максиме, въшкар, или влизай в час, или ти спирам текилата и филмите!
Единствената му реакция беше лош поглед, след което пак заспа.

Снимка: Искра.бг
Снимка: Искра.бг

След няколко часа реши да почете книжка, но докато чете изпадна в дълбок сън. От години му повтарям да си завърши висшето образование, но не ме слуша. Мина първи курс, спря да ходи и загуби права. Вдигнах ръце – ако иска да учи, ако иска да не учи!

Снимка: Искра.бг
Снимка: Искра.бг

Разходих се и напазарувах. Когато се прибрах така се ядосах, че направо полудях. Поне 1000 пъти съм му казвал да не пуши в леглото, а само на терасата или пред къщата.

Нашият нагъл бълхоносител си свил цигарка с тютюна на любовницата ми, изпушил си я и пак заспал. Наясно съм, че от години иска да спре да пуши и ги е намалил много, но да пафка в леглото е недопустимо. Всяка седмица имаме скандали заради този навик, но не мога да му го изкореня. На няколко пъти отрича греха си, ама сега го щракнах и няма къде да мърда и да отрича.

Снимка: Искра.бг
Снимка: Искра.бг

Моля за съвет! Какво да направя, за да накарам Максим да откаже цигарите?

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments