Как бебешките столчета могат да са опасни за здравето на майките?

0
67
Снимка: Общомедия
Снимка: Общомедия

Първите два месеца след раждането, жените не трябва да вдигат, а още по-малко да разнасят бебешки столчета за кола, пише „БиБиСи“.

Физиотерапевтите обясняват, че неудобните и тежки за носене седалки може да доведат до пропадане на тазовите органи. Потърпевшите са най-вече тъкмо родилите жени.

Физиотерапевтът Лаура Кулер предупреждава, че махането на седалките от колата е вредно и не трябва да се случва през първите шест до осем седмици след раждането.

Аманда Савич от Професионалната мрежа на тазовите, акушерските и гинекологичните физиотерапевти подкрепя тяхната теза с думите „столчетата не са добре проектирани за пренасяне на бебета.”

С обръщение към майките Савич пояснява:

„Вие носите тежък товар от едната страна на тялото си много често като изпъвате ръцете си напред или назад и това не е удобен или ергономичен начин да носите нещо”

„Жените са много, много уязвими в тези първи няколко седмици и те трябва да вдигат възможно най-малко тежести и да заздравяват мускулите на корема си“, добавя Савич.

Производителите споделят, че са ограничени в теглото и дизайна заради регулациите.

Люк Бърнс, от Асоциацията на производителите на бебешки продукти казва, че строгите правила за безопасност затрудняват проектирането на бебешки седалки, но „марките винаги са търсили решение, което да позволи по-голяма лекота на използване от страна на родителите и защита на тяхното благосъстояние”.

Карбоновите нишки, които са изключително силни и по-леки от повечето пластмаси може да предложат възможности за бъдещето, но е невероятно скъпо и ще направи цената много по-висока от възможностите на повечето семейства”, казва още Бърнс.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments